0
грн. Альтанку заброньовано Товари у кошику на суму

Повернутися до магазину

Рецепт кулішу

Куліш — традиційне козацьке блюдо. Його щодня варили під час військових походів. Після ліквідації Запорізького козацтва козаки розселилися на широкій території України, Росії. Рецепти козацької кухні передавалися з покоління в покоління, видозмінювалися, і сьогодні існує безліч варіантів приготування куліша.

Козацький табір «Гайдамаки» пропонує вам свій варіант приготування цієї страви!

Цей рецепт розрахований для приготування куліша на велику кількість людей (50 — 60 чоловік) в польових умовах.

Куліш від козаків!

- М’ясо свинини — 3 кг;

- Сало 1,5 кг;

- Цибулина (середніх розмірів) — 1кг;

- Морквина (середніх розмірів) — 1 кг;

- Помідори, гриби — 0,5 кг;

- Перець солодкий (великий) — 1 шт;

- Пшоно 2,0-2,5 кг;

- Сіль, перець гіркий, спеції за смаком;

- Петрушка, кріп, зелена цибуля;

- Вибір казана (спершу, чим починати готувати куліш, потрібно вибрати правильний казан, щоб дно було напівкругле).

Підбір сала (теж є важливою частиною, найкраще, як всі знають, натуральне сало, якщо сало підібрати погане, то смак страви буде наполовину втрачено).

Спочатку, в казан, закинути сало,нарізуємо його кубиками або соломкою і обсмажуємо до золотистої шкоринки. Далі закидається м’ясо і воно приблизно 20 хв. має протушитись ( час вказано приблизно, тому що все залежить від інтенсивності вогню).

Закидаємо моркву ( все солимо та перчимо). Закидаємо цибулю, все має вижаритись, протушкуватись, від цього буде залежити колір кулішу.

Далі заливається все водою. Коли все закипить, засипається пшоно ( яке заздалегідь було добре промите).

Коли страва майже готова, засипаються сезонні продукти( гриби, помідори) , тобто робиться заправка. Від заправки залежить відмінний від інших страв смак кулішу.Пробуємо пшоно на готовність і знімаємо куліш з вогню.Куліш під час приготування, постійно помішується, та на смак додаються сіль і перець.

Козаки полюбляють готувати в казані на 300 л,який розрахований на 1000 порцій, додаючи свою секретну заправку, яку ви зможете дізнатись, прийшовши на майстер-клас у козацький табір «Гайдамаки»

Смачного!


Останні новини

Доброго дня друзі. Ми в черговий раз звітуємо про участь в організації свята яке відбулося 26 серпня 2018 року на...
12 серпня 2018 року на запрошення голови Аграрної партії України Віталія Скоцика, з нагоди святкування Симонів Козак FEST, козацький табір...
Чудова новина!!! На базі козацького табору Гайдамаки запущений в роботу новий атракціон під назвою Water Hill (Водна гірка).
Фотографія — це щось дивовижне, це мистецтво, яке здатне пожвавити у нас давно забуті почуття, освіжити в пам’яті ті моменти,...
В неділю 17 вересня козацький табір «Гайдамаки» взяв активну участь у Фестивалі Їжі (зокрема шашлика та інших мангальних страв), що...